Voor het septembercongres op 5 september zijn we op zoek naar 3 Congresvoorzitters en 6/7 leden voor de Stem- en Notulencommissie! Wil jij een dag centerstage zitten bij een van de belangrijkste weekenden van het JD-jaar en er aan bijdragen dat het congres op rolletjes verloopt? Meld je dan nu aan!

Congresvoorzitters (CVZ)
Om alles in goede banen te leiden zijn er voor dit politiek congres drie congresvoorzitters. nodig. Als congresvoorzitter heb je een zeer belangrijke functie; je moet goed kunnen luisteren, anticiperen, op tijd kunnen ingrijpen en de discussie soepel laten verlopen. Ook wordt er grondige kennis van de Statuten en het Huishoudelijk Reglement verwacht en is goede kennis van de vereniging noodzakelijk.

De congresvoorzitters worden begeleid door de Landelijk Secretaris en het Bestuurslid Organisatie en Scholing, en beslissen samen met het Landelijk Bestuurslid Politiek over de volgorde van de agenda van de ALV. De deadline voor sollicitaties voor congresvoorzittersschap is 25 juli 23:59. Bij sollicitaties voor deze functie ontvangen we graag een korte motivatiebrief van maximaal 300 woorden. Congresvoorzitters kunnen gratis deelnemen aan het congres.

Stem- en notulencommissie (SNC)
De Stem- en Notulencommissie houdt zich bezig met – zoals de naam al doet vermoeden – het tellen van de stemmen en notuleren tijdens het congres. Na het congres ben je ook mede-verantwoordelijk voor de goede afwikkeling van de notulen. Zonder jou kan er niet gestemd worden en is er dus geen congres mogelijk! Het is belangrijk dat je precies te werk gaat en weet wat er in de zaal gebeurt. Voorafgaand aan het congres krijg je een prep-cursus SNC zodat je precies weet wat er in welke situatie van je verwacht wordt.

De leden van de Stem- en Notulencommissie worden ook begeleid door de Secretaris. De deadline voor sollicitaties voor de Stem- en Notulencommissie is ook 25 juli 23.59 uur. Als SNC’ers kunnen ook gratis deelnemen aan het congres.

Alle sollicitaties, kunnen gestuurd worden naar de Yvet en Sophie op secretaris@jd.nl. Voor meer informatie kan je ook contact opnemen met de secretaris.