Amsterdam

Welkom bij de Jonge Democraten Amsterdam

Welkom op de afdelingspagina van de Jonge Democraten Amsterdam! Met 1100 leden zijn wij niet alleen de leukste, maar ook de grootste afdeling van de Jonge Democraten. Onze afdeling bestaat niet alleen uit onze prachtige hoofdstad, maar uit heel Noord-Holland en een fors gedeelte van Flevoland.

Agenda

Bij de Jonge Democraten Amsterdam vind je een ideale mix tussen politieke inhoud en gezelligheid. Zo debatteren wij met andere Amsterdamse politieke jongeren organisaties, gaan wij tijdens lezingen vaak in gesprek met bijzondere sprekers en steken wij elke dinsdag weer een hoop op over een thema georganiseerd door een van onze themagroepen. Daarnaast zijn er ook genoeg momenten voor gezelligheid!

Kom een keer langs!
Wij begrijpen dat het spannend kan zijn om de eerste keer langs te komen, maar nergens voor nodig! Onze enthousiaste leden ontvangen je hartelijk en ook het afdelingsbestuur is altijd vroeg aanwezig om je op te vangen. Wij verwelkomen je graag bij één van de activiteiten en/of vergaderingen. Kortom, kom langs en beland in een levendige discussie, verbreed je netwerk en leer nieuwe mensen kennen. De JD biedt jou het podium! Ben jij klaar om je talent te ontplooien?

[tribe_events_list category=”amsterdam”]

Bestuur

Jelt Pekaar

Voorzitter

Ontdek meer

Jeffrey Eelman

Secretaris

Ontdek meer

Gavin Vegersteen

Penningmeester

Ontdek meer

Perry Stet

Commissaris organisatie

Ontdek meer

Word actief!

Binnen de Jonge Democraten Amsterdam zijn er een hoop verschillende manieren om je te ontplooien.  Of je nou je politiek wil verdiepen, toffe activiteiten wil organiseren of op een andere manier je steentje wil bijdragen, er is voor iedereen iets leuks te doen.  Hieronder vindt je een korte uitleg van wat je binnen de afdeling kan doen, en hoe je je daarvoor kan aanmelden.
Commissies
Een van de beste manieren om actief te worden binnen de Jonge Democraten Amsterdam, is door je aan te sluiten bij een van onze commissies. Bij de Jonge Democraten Amsterdam hebben we drie verschillende commissies, met voor ieder wat wils. Zo hebben we een activiteitencommissie, een politieke-commissie en een gezelligheidscommissie. De sollicitaties voor deze commissies zijn geopend! De vacatures zijn hier te vinden. Mocht je al enthousiast geworden zijn of vragen hebben, neem dan contact op met het bestuurslid Organisatie!

AAV

Het hoogste orgaan van de afdeling is de Algemene Afdelingsvergadering. Deze wordt minstens twee keer per jaar bij elkaar geroepen, maar dit kan, indien nodig, altijd meer zijn. Deze Algemene Afdelingsvergadering is onder andere belast met het vaststellen van het Regionaal Politiek Programma en het afdelingsreglement. Daarnaast kiest deze AAV het dagelijks bestuur van de JD Amsterdam, dat bestaat uit drie tot zeven personen, die zich hieronder zal voorstellen.

Word lid!

Vul je gegevens in en word
eenvoudig lid van JD

Meld je aan